Workshops met Hassan Khalil

Date
May 26, 2018 - May 27, 2018
0

Type of event: Workshops

Description:

Prof. Dr. Hassan Khalil is een beroemde en zeer goed opgeleide choreograaf, danser, toneel– en pantomime speler uit Egypte. Hij is een expert of het gebied van de Egyptische Folklore en de dansen rondom de Golfstaten. Hij heeft o.a. een hoop Folklore groepen opgericht zoals ook het Egyptisch Nationaal Ensemble. Ook heeft hij nauw samen gewerkt met beroemde danseressen zoals Naima Akef, Samia Gamal, Tahiya Karioka, Nagua Fuad, Suheir Saki en nog velen meer. Hij is de choreograaf van een hoop bekende danseressen over de hele wereld. Prof. Dr. Hassan Khalil staat bekend als een fantastische en inspirerende leraar en komt al meer dan 20 jaar tijdens vakanties naar Europa om de liefde voor de Oriëntaalse dans hier verder te verspreiden.

Thema’s van de workshops:

Zaterdag: 14.00 t/m 17.30 uur – Meleya Leff
De “Melaya Leff” is een populaire Egyptische dans, vaak omschreven als flirterig en koket.”Leff” betekent het inpakken van de meisjes / dansers met een Melaya, een grote rechthoekige sjaal, haar lichaam bedekken, maar haar verborgen schoonheid laten verschijnen.
Benodigd: Melaya of je kunt een grote rechthoekige sluier gebruiken als Melaya

Zondag: 12.00 t/m 15.30 uur – Classic Oriental Dance
“Ik droom van jou”, op dit romantische lied van Abdel Halim Hafez, een van de toonaangevende zangers in Egypte en de Arabische wereld, brengt Dr Hassan Khalil een unieke choreografie, de emoties en gevoelens die de zanger uitdrukt interpreterend, in dans en beweging, de sensaties van het lied voor de danser illustrerend.
Tekst en vertaling van het nummer worden verstrekt

Workshops zijn 3 uur plus een half uur pauze.

Het is zeer de moeite waard om deze workshops te volgen !
Niveau: vanaf half gevorderd

Prijs: € 80,00 per workshop en beide workshops € 150,00

Aanmelden: via de flyer of per e-mail aan senadance@upcmail.nl

Betalen : contant op de dag zelf.

Je kunt uiteraard ook, mits je leerling van Sena bent, tijdens de wekelijkse lessen betalen.

De aanmelding verplicht tot betaling, ook bij afwezigheid. Mocht je onverhoopt niet kunnen, dan mag er wel iemand anders voor je in de plaats komen.

Location
Obs de Wateringe
Bremstraat 3
Hellevoetsluis, Europe – Netherlands